Αρχική Σελίδα

Οι διαιτολόγοι εν δράση αποτελούν μία ομάδα διαιτολόγων με όραμα που βασικό στόχο και σκοπό έχουν την εξύψωση του επαγγέλματος του διαιτολόγου, την κατοχύρωση της θέσης των διαιτολόγου στην Ελληνική Κοινωνία και στο Ελληνικό Κράτος ΑΛΛΑ και η Διασφάλιση του πτυχιούχου Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης) από άλλους που οδεύουν να εμπλακούν στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.


Μέσα από αυτή την ιστοθέση οι επαγγελματίες διαιτολόγοι αλλά και οι φοιτητές των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διατροφής και διαιτολογίας θα μπορούν να μάθουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το κλάδο αυτό.

Η συντακτική ομάδα των «Διαιτολόγων ….. εν δράση» θα σας ενημερώνει για ότι μαθαίνουμε που αφορά το κλάδο αυτό.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τελικά τι έγινε με την Άδεια ?

Εμείς διοχετεύουμε ενημέρωση…… 
κάποιοι όπως πληροφορηθήκαμε άρχισαν τις επιθέσεις που αναρτήσαμε την απόφαση του ΚΕΣΥ.

Αγαπητοί κύριοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επειδή πριν δημιουργήσουμε αυτό το blog, φροντίσαμε να ενημερωθούμε από πολλούς ανθρώπους και μάλιστα δεν σας κρύβουμε ότι ορισμένοι από αυτούς είναι και άτομα τα οποία έχετε κοντά σας και μας έδωσαν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν τίποτα περί blog κ.λ.π., είμαστε πολύ περισσότερο ενημερωμένοι απ ότι νομίζετε, 

θα σας πούμε απλά ότι

Στην επιτροπή που συγκροτήθηκε από το ΚΕΣΥ,  συμμετείχαν 2 εκπρόσωποι της ΕΔΔΕ 
και το από 30/9/11 πρακτικό 2ο της επιτροπής αναφέρει ότι κατέληξαν σε δύο (2) διαφορετικές εισηγήσεις τα μέλη.
Με λίγα λόγια και για να μην κουράζουμε το θέμα, οι δύο (2) εκπρόσωποι μας από την ΕΔΔΕ κατέληξαν σε δύο (2) διαφορετικές απόψεις.

Κάτι που το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν εδώ

Στις 8/2/2012 έφτιαξε η ΕΔΔΕ επιτροπή για την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ?



Ποιοι ήταν μέσα στην επιτροπή ?




Όπως βλέπουμε από την ΕΔΔΕ στην επιτροπή αυτή (ανακοινώθηκαν ΠΟΤΕ τα πρακτικά?), υπήρξαν και άτομα του ΠΣΔΔ και μάλιστα και άτομο του ΔΣ του ΠΣΔΔ. 

Έχουμε αρκετά ερωτήματα ………
  • Η επιτροπή αυτή λειτούργησε ποτέ? 
  • Είχε κάποιο ρόλο?
  • Το ΔΣ της ΕΔΔΕ ενημέρωσε την επιτροπή για τις εξελίξεις? (τις εξελίξεις που ώθησαν το υπουργείο υγείας να προχωρήσει τόσο γρήγορα τις διαδικασίες)  ή αγνόησε την ύπαρξη της?
  • Αφού στην επιτροπή της ΕΔΔΕ υπήρχε και άτομο του ΔΣ του ΠΣΔΔ, γιατί ο ΠΣΔΔ προχώρησε σε έκτακτη ΓΣ, για την απόφαση? Δεν την γνώριζαν τα μέλη της επιτροπής της ΕΔΔΕ από το ΔΣ της ΠΣΔΔ?

Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι ..........

Στις 26/7/13 υπήρξε επιστολή στους 2 υφυπουργούς που τους ενημέρωνε για την καθυστέρηση έκδοσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η υπόθεση που εκκρεμεί από τις 6/12/12





Στις 4/9/13 διαβάσαμε ενημέρωση του υπουργείου υγείας όπου ανέφερε ότι η γνωμοδότηση εστάλει στην αρμόδια υπηρεσία από το ΚΕΣΥ μετά από αίτημα που δεν ήταν ούτε από την ΕΔΔΕ, ούτε από τον ΠΣΔΔ , σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε.



Στις 3/10/13, δηλαδή μετά από ένα (1) μήνα, διαβάσαμε ότι ΤΕΛΙΚΑ οι σύλλογοι διαιτολόγων – διατροφολόγων συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υφυπουργό 


Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντική σε πολύ υψηλό βαθμό, όπως μάθαμε και η συμβολή του συναδέλφου μας, κ. Ξένου Κωνσταντίνου που μας γνωστοποιήθηκε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να ενημερωθεί ο υφυπουργός για το πρόβλημα του κλάδου μας.


Συμπερασματικά ……….
Σύμφωνα με τα όσα είδαμε γραμμένα 
1. Τα ανενεργά πράγματα ..... ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ  
και 
2. Καταλύτης ήταν έναν άνθρωπος που αγαπάει την επιστήμη του και το επάγγελμα του (όπως έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια) και κοίταξε στην δεδομένη στιγμή και αμισθί να δώσει το παρόν και την βοήθεια στο κλάδο. 

Ας αφήσουμε λοιπόν το παρελθόν, και ας κοιτάξουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο και ορισμένοι να μην αντιδρούν στην κριτική που τους ασκείται. 



Αλλά είπαμε ... όποιος θέλει να χορέψει ... καλό θα ήταν να μάθει και χορό και να μην το παίζει χορογράφος αγνοώντας τις νότες.



1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να σταματήσουν μερικοί να υπονομεύουν συνέχεια και να καπηλεύονται τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΔΕ, για να ικανοποιήσουν το κόμπλεξ που έχουν για αναγνωρισιμότητα, φήμη και δόξα. Ας προσπαθήσουν να αναδειχθούν μεσώ των ΔΙΚΩΝ τους πράξεων, ειδάλλως ας σωπάσουν. Αν όντως ειχατε στοιχεία, ποιος ειναι ο αποστολέας της επιστολής αυτής;; Και οι συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της ΕΔΔΕ με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ απο τον Ιούλιο αν μη τι άλλο μας δείχνει κάτι, ωστόσο χωρίς επίσημο έγγραφο η ΕΔΔΕ δεν μπορούσε να το κοινοποιήσει κάτι μέχρι τις 26/9/2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή