Αρχική Σελίδα

Οι διαιτολόγοι εν δράση αποτελούν μία ομάδα διαιτολόγων με όραμα που βασικό στόχο και σκοπό έχουν την εξύψωση του επαγγέλματος του διαιτολόγου, την κατοχύρωση της θέσης των διαιτολόγου στην Ελληνική Κοινωνία και στο Ελληνικό Κράτος ΑΛΛΑ και η Διασφάλιση του πτυχιούχου Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης) από άλλους που οδεύουν να εμπλακούν στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.


Μέσα από αυτή την ιστοθέση οι επαγγελματίες διαιτολόγοι αλλά και οι φοιτητές των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διατροφής και διαιτολογίας θα μπορούν να μάθουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το κλάδο αυτό.

Η συντακτική ομάδα των «Διαιτολόγων ….. εν δράση» θα σας ενημερώνει για ότι μαθαίνουμε που αφορά το κλάδο αυτό.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μία ή Δύο άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ;

Τέθηκε το ερώτημα για μία ή δύο άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, μετά την ένταση που προκλήθηκε από πληροφορίες που λένε ότι η ολομέλεια του ΚΕΣΥ αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχει μία άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διαιτολόγων.

Υπήρξαν όπως μαθαίνουμε αντιδράσεις από ορισμένους που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν δύο άδειες ασκήσεως επαγγέλματος.

Ψάξαμε και εμείς να δούμε τι είναι πιο σωστό για το κλάδο. Μιλήσαμε με δικηγόρο και μας ανέφερε ότι
"Ενδεχόμενη υιοθέτηση δύο αδειών μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω διάσπαση του επαγγελματικού κλάδου των διαιτολόγων - διατροφολόγων και πιθανή εκπροσώπησή του από δύο διαφορετικούς ή περισσότερους φορείς, με κίνδυνο εμπλοκής σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες. Άμεση δε συνέπεια θα είναι η απομείωση της συνδικαλιστικής δυναμικής του επαγγελματικού κλάδου των διαιτολόγων - διατροφολόγων γεγονός το οποίο δύναται να θέσει σε κίνδυνο, στο μέλλον, κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Επίσης μας ανέφερε ότι
"Η πολυμορφία στον τομέα εκπαίδευσης του Νοσηλευτικού Προσωπικού (Π.Ε., Τ.Ε), αποτέλεσε εξαρχής, ιδιαίτερο ζήτημα, ως προς τη συλλογική/συνδικαλιστική δράση των Νοσηλευτών και συντέλεσε άμεσα στη διάσπαση του ως άνω επαγγελματικού κλάδου, γεγονός το οποίο όπως ήταν φυσικό, οδήγησε σε σωρεία δικαστικών αποφάσεων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ότι,  τον Ιούλιο του 2004 (δυνάμει του Ν. 3252/2004) κι έπειτα από δεκαετίες συλλογικών διεκδικήσεων συστήθηκε η Ένωση Νοσηλευτών - Νοσηλευτριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), μέσα στην οποία όλοι οι νοσηλευτές λειτουργούν με κοινό συμφέρον". και συνέχισε λέγοντας μας "Εφαλτήριο για τη σύσταση της ΕΝΕ αποτέλεσε η διάθεση των - μέχρι τότε - διασπασμένων συλλογικών οργάνων των Νοσηλευτών να εργαστούν από κοινού προς την περιχαράκωση του επαγγέλματος του Νοσηλευτή, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες κλαδικές αντιθέσεις."
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νοσηλευτές Έχουν ΚΟΙΝΗ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. 

¨Επομένως, ας δούνε ορισμένοι το παρελθόν και ας προσπαθήσουν να κατανοήσουν ποιο το όφελος για το 
ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ


Συμπερασματικά 
...... καλό θα ήταν να στηριχτεί η δράση της ΕΔΔΕ, η οποία αποτέλεσε τον φορέα διαιτολόγων  στην επιτροπή του ΚΕΣΥ, η οποία αποτελεί τον ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ αλλά ταυτόχρονα ας σταματήσουν ορισμένοι να επιζητούν δύο διαφορετικές άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ή να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε υπηρεσίες, 
και ας σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου